"Anonymní vzorky byly distribuovány 4 porotcům, z nichž každý měl v daném okamžiku jiný vzorek. Hodnocení vzorků probíhalo (mimo verbálních výstřelků u některých mimořádně nechutných exemplářů) výhradně písemně, a to známkou 1-5 včetně mínusů (školní klasifikace byla zvolena proto, že v závěrečné fázi degustace už by porota jiný systém pravděpodobně neudržela.
Známka mohla být doplněna písemným hodnocením případně znaleckým tipem na konkrétní produkt, což často nepřispělo ke zvýšení prestiže poroty."
2 komentáře:
No teda pane T., to jste u mne velmi klesl. Jak muzete Gambrinus umistit na druhou pozici. Vzdyt je to silena brecka...
Soutěž byla anonymní, porotci nevěděli co pijí. A navíc byli čtyři. Zajímavé je, že 3 ze 4 mají o G stejný názor jako vy. Možná to jsou jen předsudky, které určují naše priority. K tomu byl gambáč několik měsíců prošlý. Když jsem ho pil den poté neanonymně, tak jsem ho nedopil. Je to zkrátka tak, že v průběhu několika hodin jsme vypili každý po max. decce všech piv. Taková byla pravidla, takové jsou výsledky.
P.S. Asi udělám malou anonymní soutěž i s vámi a uvidíme, cheche che.
Okomentovat